Alle informatie over de Nokia Lumia 630 | Abonnementen, specificaties, reviews en prijzen
Nokia Lumia 630 bestellen bij Belsimpel

Wat te doen met een oude Nokia smartphone?


Elk jaar belanden miljoenen mobiele telefoons in de afvalbak. Met een korte levensduur van gemiddeld 18 maanden volgen nieuwe toestellen van producenten zoals Apple en Samsung elkaar snel op. Wat doe je dan met het oude model dat je niet meer gebruikt? Als je net zoals veel Nederlanders het toestel simpelweg in de afvalbak gooit

Elk jaar belanden miljoenen mobiele telefoons in de afvalbak. Met een korte levensduur van gemiddeld 18 maanden volgen nieuwe toestellen van producenten zoals Apple en Samsung elkaar snel op. Wat doe je dan met het oude model dat je niet meer gebruikt? Als je net zoals veel Nederlanders het toestel simpelweg in de afvalbak gooit dan ben je niet goed bezig. Recente cijfers van telefoonverkopen.com tonen aan dat er meer dan twintig miljoen mobiele telefoons in omloop zijn in Nederland waarvan een groot deel niet gebruikt wordt. Wat veel Nederlanders nog niet weten is dat een oude mobiel geld waard is; vaak zelfs meer dan je denkt. Het gaat niet alleen om het geld maar ook om het milieu. De voordelen?

Wat zijn de voordelen van verkopen?
De voordelen van een mobiele telefoon inleveren zijn indrukwekkend. Er is minder productie nodig doordat de mobiele telefoon een tweede leven krijgt. Zo is het mogelijk dat de smartphone in een minder ontwikkeld land verkocht wordt. Alleen om deze reden is het al goed om een tweedehandse en mobiele telefoon in te leveren. Doordat het toestel een tweede leven krijgt wordt er een toestel minder geproduceerd. Hiernaast gaat het om de grondstoffen. Mobiele telefoons die defect zijn ondergaan een uitgebreid recycling proces waarbij de onderdelen van elkaar gescheiden worden. Al deze onderdelen kunnen dan voor de materialen gerecycled worden. Het voordeel? De materialen kunnen weer gebruikt worden voor de productie van nieuwe producten.

Wat heb ik eraan?
Een telefoon inleveren kan je geld opleveren, of je een goed gevoel geven. Je kunt de smartphone doneren aan een goed doel waardoor je bijdraagt aan een betere wereld. Verschillende goede doelen zoals Kerkinactie en WNF zamelen oude telefoons in voor het goede doel. Als je liever zelf geld ontvangt dan kan ik dit ook. Door een mobiele telefoon in te leveren bij een inkoper kun je een vast geldbedrag krijgen. Je stuurt het toestel op naar de inkoper, deze controleert het en je krijgt binnen de kortste tijd het geld op je rekening gestort.

Zoals je kunt lezen heeft het verkopen of inleveren van een smartphone veel voordelen. Heb jij het al eens geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedIn
Typhone algemeen 468x60