Alle informatie over de Nokia Lumia 630 | Abonnementen, specificaties, reviews en prijzen

Impressie Nokia Lumia 630

De Nokia Lumia 630 is één van de nieuwste Windows telefoons die Nokia dit jaar op de markt heeft gebracht. Wat zijn de eerste indrukken van dit ogenschijnlijke zeer fraaie toestel.

Wat is de Nokia Lumia 630?

De Nokia Lumia 630 is de nieuwste Windows telefoon van Nokia, welke bijzonder scherp en aantrekkelijk geprijsd is. De Lumia 630 is de opvolger van de uitzonderlijk populaire Nokia Lumia 520, welke één van de meest populaire en betaalbare toestellen van 2013 is gebleken. Daarnaast draait de Lumia 630 natuurlijk op het Windows besturingssysteem, dat een stuk stabieler en uitgebreider is dan het het eenvoudige en goedkope Android besturingssysteem.

We namen de Nokia Lumia 630 eens goed onder de loep, om te zien of het toestel het zelfde succes als de Lumia 520 kan krijgen op de Nederlandse markt.

Ontwerp van de Nokia Lumia 630

Het ontwerp van de Nokia Lumia 630

Net als bij andere betaalbare Nokia telefoons, is de Lumia 630 uitgerust met een kleurrijk uiterlijk en behoudt het de uitstraling van een high-end Lumia Windows telefoon. Het toestel maakt gebruik van een traditionele en afneembare cover aan de achterzijde, waardoor het toestel eenvoudig naar eigen smaak kan worden aangepast. Het is dus niet nodig om een cover te plaatsen die het toestel groter maakt, aangezien Nokia hier op in heeft gespeeld.

Het toestel voelt robuust aan, is handzaam en ziet er op het oog erg mooi uit. Het is absoluut een toestel om mee voor de dag te komen. De Nokia Lumia 630 is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, groen en geel. Natuurlijk zijn ook de traditionele kleuren zwart en wit verkrijgbaar.

Achteraanzicht van de Lumia 630

De filosofie van Nokia, om zelf haar “goedkopere” telefoons een gelikt uiterlijk te geven, is een absolute pluim waard. Je bent daardoor altijd verzekerd van een kwalitatief toestel, dat aan niks af doet. De Lumia 630 beschikt over een matte afwerking, waar andere toestellen in de Lumia beschikken over een glanzende afwerking. Je kunt echter eenvoudig een andere cover op je Lumia 630 plaatsen, waardoor het een glanzende afwerking krijgt, mocht je daar van houden.

Lumia 630

Beeldscherm van de Lumia 630

Nokia’s gebruikelijke en meer dan goede bouwkwaliteit is evident, maar dit geldt ook voor de partijen waarmee zij samenwerken voor het produceren van deze smartphone. Het scherm van de Lumia 630 is van uitstekende kwaliteit, waar niks op valt aan te merken.

Het betreft een 4,5-inch beeldscherm met een resolutie van 854×480 pixels. Het is degelijk display, met prima prestaties. Het gaat je echter niet wegblazen zoals bijvoorbeeld beeldschermen van de iPhone 5s en de Galaxy S5. Onthoudt echter dat dit dan ook toestellen zijn uit een heel andere prijsklasse. De resolutie is dus wat aan de lagere kant dan andere schermen. Het display heeft desalniettemin een prima kijkhoek en beschikt over een uitstekend contrast. Het lijkt er zelfs op dat de kleurweergave van het beeldscherm is verbeterd met de komst van de Lumia 630.

Beeldscherm van de Lumia 630

Nokia Lumia 630 software en prestaties

De Lumia 630 kent behoorlijke prestaties, ondanks het “budget” karakter van het toestel. De telefoon maakt gebruik van een quad-core 1,2 GHz Snapdragon 400 chipset. Deze is minder krachtig dan bijvoorbeeld de dual-core Snapdragon 400 processor, die onder andere gebruikt werd in de Samsung Galaxt S4, maar toch in staat tot uitstekende prestaties. Het toestel kent dan ook geen enkele moeite om de nieuwste versie van Windows te draaien. Het toestel is daarnaast prima geschikt voor het spelen van spellen die wat meer vergen van een smartphone.

De Lumia 630 is één van de eerste smartphones die draait op de nieuwe Windows 8.1 software. Het brengt dan ook enkele interessante extra’s, zoals bijvoorbeeld een universele telefoon zoekfunctie, een “voice-assistent” en een prima notificatie systeem.

Lumia 630 camera

De Nokia Lumia 630 beschikt over een prima 5 megapixel camera, net als bijvoorbeeld de Lumia 520 en 620. De camera is erg eenvoudig in gebruik en is uitermate geschikt voor het maken van foto’s voor bijvoorbeeld Social Media, of om te laten ontwikkelen. De Lumia 630 beschikt niet over een front-camera, maar alleen over een camera aan de achterzijde. Enige nadeel is daardoor dat het maken van “selfies” iets lastiger wordt, maar niet onmogelijk.

Camera op de Nokia Lumia 630

Conclusie

De Nokia Lumia 630 lijkt een prima Windows telefoon te zijn, waarbij je voor een goede prijs ontzettend veel kwaliteit in huis haalt. De verwachting is dan ook dat het toestel als warme broodjes over de toonbank zal gaan.

Deel dit bericht op Social MediaTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on FacebookEmail this to someoneShare on LinkedIn